Te koop: echtgenoot die verslaafd is MW3. Een Amerikaanse vrouw wilde op ludieke wijze haar echtgenoot duidelijk maken dat zijn verslaving aan de nieuwe game Modern Warfare 3 de spuigaten uit loopt. En met succes: hij spendeert meer tijd aan zijn vrouw en minder aan het videospelletje.

Nadat de man drie dagen aaneengesloten Call of Duty: Modern Warfare 3 had gespeeld, besloot zijn Amerikaanse echtgenote dat het welletjes was. Daarom bood zij op de website Craigslist haar echtgenoot te koop aan.

"Ik verkoop mijn 22-jarige echtgenoot. Hij vindt het heerlijk om de hele dag te eten en videogames te spelen. Hij is gemakkelijk te onderhouden, je hoeft alleen iedere 3 tot 5 uur wat eten en water te geven. Hij moet over internet beschikken en voldoende ruimte voor zijn game hebben. Ik ben het wachten zat. Ik ruil als een acceptabele vervanging wordt geboden", zo stond te lezen in de verkoopadvertentie.

De 22-jarige man zit momenteel thuis als gevolg van een rugblessure die hij opliep toen hij in Afghanistan diende. Hij zegt de game te gebruiken om contact te onderhouden met zijn maten die nog steeds in dienst zijn. Hij is wel geschrokken van de actie van zijn vrouw: nadat hij van de advertentie hoorde is hij onmiddellijk minder gaan gamen. De vrouw kreeg wel degelijk serieuze reacties op de advertentie. Zo bood een relatiebemiddelingsbureau gratis en voor niets haar diensten aan om het koppel te helpen.

Modern Warfare 3 breekt momenteel alle verkooprecords. De game van Activision heeft al meer dan 775 miljoen dollar opgebracht, waarmee de game ontwikkelaar het record uit 2009 vermorzelde. In het weekend voorafgaand aan de lancering beroofden twee overvallers net buiten Parijs een vrachtwagen vol met MW3-exemplaren. De totale waarde van de buit wordt geschat op zo’n 400.000 euro. Ook in Nederland kreeg de lancering volop aandacht. 475 Winkels gooiden in de nacht van 7 op 8 november de deuren van hun winkels open om gamers de eerste exemplaren te verkopen.