1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft bevestigd dat Hyves de nek om wordt gedraaid. Althans, het sociale netwerk Hyves zal op 2 december zijn einde vinden. Vanaf die datum wordt de site omgetoverd tot een spelletjessite.

Bovenstaand vind je een tweet met de reactie van Raymond Spanjar, de oprichter van Hyves. Het sociale netwerk werd in 2004 opgericht en kende zo’n 10 miljoen leden. Op maandelijkse basis zou Hyves momenteel nog zo’n 504.000 actieve bezoekers hebben, dit is een fractie van wat het ooit was. TMG nam Hyves in 2010 over, naar verluidt voor 43,7 miljoen euro. Geruchten over de toekomst van Hyves ontstonden vanmorgen.

Hyves Games bestond al enige tijd binnen de organisatie en werd in 2012 tot beste Nederlandse site in de categorie Gaming uitgeroepen. Het sociale netwerk wordt geschrapt en de aandacht wordt verlegd naar het game-portaal.

Hyves meldt dat er meer dan een petabyte aan data op de servers staat. Gebruikers kunnen tussen 15 en 29 november een aanvraag indienen om hun data te downloaden. Naar verwachting duurt het tot eind december om alle aanvragen te verwerken.