‘Nieuwe Xbox in 2013 in de winkels’

Op internet zijn wederom geruchten opgedoken over de lancering van de volgende generatie Xbox. Volgens deze geruchten zou de nieuwe Xbox ergens in 2013 moeten verschijnen. De website Develop online heeft verschillende hardware fabrikanten en game ontwikkelaars gesproken en die geven allemaal 2013 aan, waarschijnlijk vlak voor de feestdagen.

‘Nieuwe Xbox in 2013 in de winkels’Een nieuwe Xbox in 2013 klinkt op zich helemaal niet onlogisch, er komen de laatste tijd games uit die duidelijk veel vragen van de huidige Xbox 360 console, het maximum lijkt te zijn bereikt. Als het maximum is bereikt dan is het wellicht ook tijd voor een opvolger. Dat Microsoft al bezig is met een opvolger lijkt geen twijfel over te bestaan.

Wat de specificaties worden van de nieuwe Xbox console is in elk geval nog onduidelijk. Het ligt voor de hand dat de console minimaal Full HD ondersteuning zal bieden en wellicht nog wel meer. Eerder dit jaar doken er geruchten op dat de opvolger van de Xbox 360 getoond zou worden op de E3 beurs in juni van 2012. Ook dit is tot op heden nog niet bevestigd.

Uit alle bronnen die de website heeft gesproken werd ook duidelijk dat er al games in ontwikkeling zijn voor de nieuwe console en dat Electronic Arts mogelijk zelfs al een hele vroege versie van de console
in huis zou hebben, al klinkt dat nog wat ongeloofwaardig.

In elk geval zou ontwikkelaar Lionhead al bezig zijn met een nieuwe Fable en zou er worden gewerkt aan een nieuwe Forza Motorsport voor de volgende Xbox console. Recent is ook bekend geworden dat de nieuwe Unreal Engine die de basis kan vormen voor veel nieuwe next generation games voor 2014 zal verschijnen.

Vooralsnog is het dus heel veel geruchten en speculaties maar Develop Online is er duidelijk van overtuigd dat de volgende Xbox in 2013 verschijnt. Iets wat we met zekerheid kunnen stellen is dat we in 2012 de Wii U kunnen verwachten, de opvolger van de Nintendo Wii.

Bron:Develop online