2min

Tags in dit artikel

, , ,

Skyrim, het vijfde deel in de Elder Scrolls-serie, heeft van meet af aan met de nodige bugs te kampen. Bethesda, de ontwikkelaar van deze game, verwacht binnen nu en twee weken met een patch te komen die de problemen rond het spel zal oplossen.

Dat bevestigt Peter Hines, PR-medewerker bij Bethesda, in een twitterbericht. Je zou soms bijna denken dat Skyrim iets te snel is uitgebracht. Het spel kent namelijk een aantal vreemde en soms grappige bugs: van reuzen die personages letterlijk over een berg heen kunnen slaan tot stoffelijke overschotten die vreemde stuiptrekkingen maken als je een deur opent. Op Youtube zijn verschillende opmerkelijke filmpjes van gamers terug te vinden.

Op de Xbox 360 zou de game na de installatie minder mooi weergegeven worden. De ontwikkelaar raadde gamers daarom aan om de game van de cd af te spelen totdat het een patch uitbrengt die de kwaliteiten van de beelden verbetert. Weer andere spelers zouden moeite om hun game te saven als hun bestand groter zou zijn dan 6 MB.

Al deze problemen zou met de nieuwe patch tot het verleden moeten behoren. Updates voor de PlayStation 3 en Xbox 360 zijn volgens Hines al opgestuurd naar Sony en Microsoft, de PC volgt op korte termijn. Hij vermoedt dat de patches in de week na Thanksgiving te downloaden zijn.

The Elder Scrolls V: Skyrim is een succesvolle game gebleken. In de eerste twee dagen gingen er maar liefst 3,4 miljoen exemplaren over de toonbank.