2min

Tags in dit artikel

, , ,

The Elder Scrolls V: Skyrim heeft opnieuw een update mogen ontvangen die enkele problemen binnen het spel oplost. De game werd wereldwijd zeer goed ontvangen, maar wordt ondertussen geteisterd door verschillende bugs.

Met die reden heeft het spel al enkele updates mogen ontvangen waarvan update 1.1 bij de meeste mensen het meest in het geheugen gegrift zal staan. Deze patch moest namelijk verschillende problemen oplossen, maar creëerde echter grotere problemen dan dat de patch oploste. Inmiddels zijn deze problemen weer opgelost met patch 1.3. Ontwikkelaar Bethesda heeft na deze problemen belooft om zorgvuldiger om te zullen gaan en de updates beter te zullen testen.

Deze week heeft Bethesda update 1.3.10 de wereld ingestuurd die hoofdzakelijk voor meer stabiliteit moet gaan zorgen. De game maakte namelijk gebruik van slechts 2 GB aan geheugen. Resterend geheugen aan boord van een systeem werden onbenut. Na het installeren van de update wordt echter Large Adress Aware mogelijk gemaakt. Dit stelt het spel in staat om van meer geheugen gebruik te kunnen maken.

The Elder Scrolls V: Skyrim zal bij mensen met een 64 bitsbesturingssysteem gebruik gaan maken van 4 GB aan geheugen. Wanneer je beschikt over een 32 bitssysteem zal de update er voor zorgen dat het spel voortaan gebruik kan maken van 3 GB aan geheugen. Echter, hier moet wel wat moeite voor worden gedaan in Windows zelf, want dit zal niet automatisch gebeuren.

Naast de introductie van Lage Adress Aware brengt de update ook kleine verbeteringen. Zo zouden tekens aan het eind van een regel beter worden weergeven en opent een gevonden tekst of brief zich nu automatisch wanneer je een lichaam doorzoekt. Voorheen moest dit handmatig gebeuren door eerst de brief te pakken en vervolgens deze weer opzoeken in je inventaris om hem daar weer te openen.