Waar een patch juist problemen en bugs in een spel zou moeten oplossen komt het weleens voor dat een patch juist nieuwe problemen creëert. Zo ook in het geval van de Skyrim Patch 1.2.

Zo zorgt de patch ervoor dat de resistances van spelers niet meer werken en draken achteruit vliegen. Resistances beschermen spelers tegen zaken zoals bijvoorbeeld gif, ziektes en magische aanvallen. Echter zouden na het installeren van Patch 1.2 deze resistances niet meer werken. Daarnaast zouden draken zoals gezegd ook achteruit vliegen en zo gevechten met een speler uit de weg gaan. De problemen doen zich vooral voor op de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Echter lost de patch ook een hoop problemen op. Voor Xbox 360-spelers zullen de problemen rondom de graphics verbeterd zijn nu er de keuze is om vanaf de cd te spelen of de game te installeren. Spelers op de PlayStation 3 kregen verbeterde preformance voorgeschoteld. Bij de spelers op de pc werden verschillende bugs opgelost die betrekking hadden tot het crashen van de audio, gevoeligheid van de muis en problemen met het remappen van controls. Daarnaast werden op alle platforms nog een aantal bugs verholpen. Zo zijn de problemen dat draken soms niet aanvallen verholpen, geven de draken nu altijd goed hun ziel na overlijden en werden er nog een hoop andere kleinere maar wel belangrijke problemen verholpen. Het is echter wachten ook weer wachten op patch 1.3, die de problemen van patch 1.2 gaat oplossen.