Bethesda, de ontwikkelaar en uitgever van The Elder Scrolls V: Skyrim, belooft de spelers dat zij in 2012 van meer en betere updates worden voorzien.

Deze uitspraak doet de ontwikkelaar na het uitkomen van patch 1.2 voor het spel. Deze patch loste veel kleine problemen en bugs op en bracht de nodige verbeteringen maar creëerde ook twee grote problemen. Zo vlogen sommige draken na het installeren van de patch ineens achteruit en ontstonden er ook problemen met resistances tegen magie. Deze werden niet meer goed berekend waardoor personages ineens veel vatbaarder werden voor magie.

Bethesda belooft daarom dat zij na de kerstperiode het tempo flink op zullen schroeven en op frequentere basis updates zullen uitbrengen. Volgende week kunnen we in ieder geval al een update verwachten welke de problemen op moet lossen welke patch 1.2 veroorzaakt heeft. De patch zal als eerste uitkomen op de PC, de consoles zullen later volgen. De verwachting is dat dit ook zo is bij de volgende updates. Bij de console-versies moet een patch namelijk eerst goedgekeurd worden door de fabrikant. Bij de pc-versie is dit niet het geval.

Naast de belofte voor meer updates belooft de ontwikkelaar ook dat zij zorgvuldiger te werk zullen gaan met aankomende updates. Zo wordt er bijvoorbeeld belooft in de toekomst niet te agressief op te treden tegen kleinere problemen waardoor er risico’s op grotere problemen worden vergroot. Er bevinden zich nog een aantal bugs in het spel en Bethesda belooft deze zo spoedig en goed mogelijk te verhelpen.

Buiten updates zullen in januari ook de officiële mod-tools voor The Elder Scrolls V: Skyrim uitkomen. Deze zogenoemde "Creation Kit" wordt gratis aangeboden en gelijk met de release zal Bethesda ook de nodige ondersteuning gaan bieden in de vorm van een Wiki en verschillende video’s. Met deze tools kunnen spelers hun eigen twist aan de wereld van Skyrim geven. Daarnaast worden deze tools gekoppeld aan Steam Workshop waarin je je eigen creaties kunt tonen.