Ook Microsoft heeft een niet aanklagen-paragraaf verwerkt in de nieuwe voorwaarden van de Xbox 360. Eerder deed Sony iets soortgelijks bij de voorwaarden van de PlayStation 3.

Wanneer je fanatiek je games speelt op de Xbox 360 en je razend benieuwd bent naar de nieuwe interface van de console bestaat er een grote kans dat je bij de algemene voorwaarden argeloos door klikt. Opnieuw is het nog maar eens gebleken dat dit niet erg slim is. Microsoft veranderde deze voorwaarden namelijk met als grootste verandering dat je er mee akkoord gaat dat je, na het installeren van de update, Microsoft niet meer in een collectief kan aanklagen wanneer het bedrijf iets fout doet.

Wanneer je echter al akkoord bent gegaan met de voorwaarden en je na het lezen van dit artikel hier op terug wilt komen, zal je binnen een maand na akkoord gaan Microsoft een brief moeten sturen. Hierin zal je dan moeten aangeven waarom je tot deze keuze bent gekomen en waarom je dit wilt terugdraaien.

Het is overigens niet verwonderlijk dat Microsoft een dergelijke regeling in haar voorwaarden van de Xbox 360 heeft verwerkt. Wanneer Microsoft namelijk aangeklaagd wordt als collectief en deze groep mensen zou in het gelijk worden gesteld, dan zal Microsoft veel meer geld uit moeten keren dan wanneer dit gebeurd bij een aanklacht van een enkel persoon.