1 min

Met ingang van vandaag kunnen klanten van de ING met hun mobiele telefoon ook iDEAL betalingen doen. In de mobiele versie zijn de schermen en layout van iDEAL aangepast voor gebruik van iDEAL op smartphones en tablets. De knoppen zijn groter en het scherm is anders ingedeeld.

Volgens Michael Koutstaal, directeur ING, speelt ING met de introductie van iDEAL Mobiel in op de behoefte van klanten om overal met hun mobiele telefoon betalingen te kunnen doen. Nadat ING de Mobiel Bankieren App vorige maand lanceerde werd deze binnen één maand meer dan 400.000 keer gedownload.

Met iDEAL Mobiel wordt niet alleen aan de wensen van de klant tegemoet gekomen. "Met deze introductie vervullen we ook een grote wens van alle webwinkeliers in Nederland, die namens hun belangenvereniging Thuiswinkel.org hebben gevraagd om de mobiele versie van iDEAL te lanceren", alsdus Koutstaal.

Betalingen overmaken met iDEAL Mobiel werkt hetzelfde als een iDEAL betaling vanaf een computer. Zowel klanten als webwinkeliers hoeven dus voor het gebruik van iDEAL Mobiel niets te veranderen.

De Rabobank biedt ook al enige tijd ondersteuning om iDEAL te gebruiken met de mobiele telefoon, het is niet bekend wanneer de andere banken gebruik gaan maken van het mobiele betaalsysteem.