1 min

Ondanks het feit dat Bethesda de officiële mod-tools voor Skyrim nog niet heeft uitgebracht, is de mod-community al aardig op stoom. Zo maakt een nieuwe mod het mogelijk om de game online te spelen.

De mod luistert naar de alles zeggende naam "Skyrim Online" en is inmiddels vrijgegeven om te downloaden. Echter laat de maker van de mod weten dat het geheel nog niet volledig af is en er nog genoeg moet gebeuren voordat de mod perfect is. Echter werkt de mod wel en is de game online speelbaar. Gebruik van de mod is volgens de maker echter op eigen risico. De ontwikkelaar van Skyrim, Bethesda, staat los van deze modificatie en heeft daarom nog niet gereageerd op de mod welke hier te downloaden is.

Dankzij deze modificatie kan je in Skyrim online spelen met je vrienden en handelen met mensen over de hele wereld. Dit is iets wat in de originele versie van de game niet mogelijk is. Hier ontbreekt namelijk de online-functionaliteit volledig. Deze mod lijkt een voorbode op wat er allemaal nog komen gaat. De serie is mede bekend door de mod-community achter de spellen. Voor het laatste deel uit de serie zijn nu al enkele goede mods uitgekomen. Denk hierbij aan mods voor verbeterde prestaties, betere stabiliteit, mooiere graphics en meer mogelijkheden.

In de video hieronder wordt de mod in het kort getoond: