1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In de twee dagen na de lancering van de Playstation Vita in Japen zijn er 321.000 exemplaren van verkocht. In vergelijking met de Nintendo 3DS zijn dat er in de eerste twee dagen 50.000 minder.

Of de PS Vita een succes zal worden hangt grotendeels af van de verkopen die de aankomende week moeten plaatsvinden. Bij de 3DS vielen de verkopen na de lancering in rap tempo terug. Na een half jaar was Nintendo genoodzaakt om de handheld-console in prijs te verlagen. Vanaf 22 februari zal de Playstation Vita beschikbaar zijn in de Verenigde Staten en Europa, waaronder in Nederland, in twee verschillende uitvoeringen. Na schatting zijn er 700.000 exemplaren verscheept. In Japan zijn ze voorlopig dus nog niet uitverkocht. De geheugenkaartjes van 16 en 32 GB zijn inmiddels wel uitverkocht.

Als de verkopen in Japan tegenvallen is dat een slechte voorbode voor Sony. In het thuisland worden kort na de lancering meestal de meeste exemplaren verkocht. Als de lancering in Japan tegenvalt is de kans groot dat dit ook in de Verenigde Staten en Europa het geval zal zijn.