Microsoft heeft lange tijd volgehouden geen commentaar te willen geven op geruchten over een eventuele aankondiging van een nieuwe Xbox-console tijdens de E3. Verwacht werd dat het bedrijf uit Redmond tijdens de E3 in Los Angeles de eerste details over een nieuwe console zou gaan vrijgeven, maar Microsoft ontkracht deze geruchten nu.

David Dennis, het hoofd van de PR-afdeling van Microsoft, geeft aan dat Microsoft graag verder bouwt op het momentum dat de Xbox 360 op dit moment geniet met aankomende titels als Halo 4, Forza Horizon en nieuwe Kinect-games.

Analisten zijn verrast door Microsoft’s bekendmaking, zij hadden een nieuwe Xbox verwacht gedurende de E3. Volgens hen lijkt het er op dat Microsoft de verwachtingen laag wil houden omdat de verkopen momenteel goed gaan terwijl er nog genoeg aankomende producten in de pijplijn zitten. Ook Sony maakte al bekend dat het bedrijf tijdens de E3 niet zou praten over de opvolger van de PlayStation 3. Het lijkt er op dat alleen Nintendo zal spreken over een nieuwe console, de Nintendo Wii U is inmiddels al aangekondigd en wordt later dit jaar op de markt verwacht.