2min

Tags in dit artikel

, , ,

De bug die het mogelijk maakt om de WhatsApp-status aan te passen is nog steeds niet verholpen, de plechtige belofte van de maker om het probleem op te lossen ten spijt.

Vorige week schreef Techzine over een bug in de software van de gratis messagingdienst WhatsApp. Op de website WhatsAppStatus.net konden gebruikers eenvoudig de status van andere aanpassen, het enige wat nodig was, was het telefoonnummer van het doelwit en en een nieuwe statustekst. De maker van WhatsApp kondigde daarop aan een aantal securityfixes uit te voeren, maar dat is tot op heden uitgebleven, zo meldt Tweakers.net.

Afgelopen maandag meldde een woordvoerder van WhatsApp dat de kwetsbaarheid verholpen zijn en dat het niet langer mogelijk was om de status van een andere gebruiker te wijzigen. Van dat verhaal blijkt niets te kloppen. De maker van de WhatsApp-applicatie heeft alleen het IP-adres van de website WhatsAppStatus.net geblokkeerd, maar daarmee is de bug nog niet verholpen aldus de hacker.

Om zijn bewering kracht bij te zetten heeft hij een nieuwe tool gemaakt waarmee het nog steeds mogelijk is om status van een ander te wijzigen. De keer heeft hij echter een tool gemaakt die men moet downloaden en uitvoeren op de eigen computer. Hierdoor maakt de tool gebruik van het ip-adres van degene die de tool download en niet van WhatsAppStatus.net. De hacker benadrukt dat het gebruik van de tool op eigen risico gebeurt. Hij zegt geen gegevens op te slaan of malware in het programma te hebben verwerkt.