Geruchten rondom volgende Xbox op een rij

Microsoft laat zelf voorlopig nog helemaal niks los over een eventuele Xbox, maar de geruchtenstroom wordt er om die reden alleen maar groter op. Tijd om de laatste geruchten eens op een rijtje te zetten. Wat kan je wellicht verwachten van de volgende Xbox?

Geruchten rondom volgende Xbox op een rijHet meest aannemelijke gerucht is dat de ‘Xbox Next’ de beschikking zal krijgen over een Blu-ray-drive, waarmee het apparaat de beschikking krijgt over een medium met een grotere opslagruimte dan de originele DVD. Aan de andere kant is dit ook weer opvallend, aangezien Microsoft haar geld de afgelopen jaren juist zet op de distributie van games via een online platform. Wellicht is het nog niet de tijd om volledig over te schakelen op dit distributiemodel, vooral voor landen waar de internetpenetratie nog onder het mondiaal gemiddelde ligt.

Naast een Blu-ray-drive zal elke Xbox Next worden geleverd met een Kinect 2. De eerste Kinect werd oorspronkelijk ontwikkeld met een interne processor aan boord, maar deze werd later overboord gegooid. De tweede Kinect zal wel de beschikking krijgen over zo’n processor, waardoor de prestaties beter worden en de detectie van een lichaam sneller zal verlopen dan dat we nu gewend zijn. De Kinect 2 zal hoogstwaarschijnlijk niet werken in combinatie met de Xbox 360.

Microsoft zou van plan zijn om de Xbox Next te voorzien van een authenticatiemethode waardoor het gebruik van tweedehands games aan banden wordt gelegd. Sony, Nintendo en Microsoft zijn al tijden lang op zoek naar methodes om de handel in tweedehands games in te perken, maar slagen hier vooralsnog niet voldoende in. Hoe Microsoft deze authenticatiemethode wil toepassen is nog moeilijk te zeggen.

Wat betreft de controller zullen er ook een aantal wijzigingen door worden gevoerd. Het is onbekend of de knoppen-layout hetzelfde zal blijven, maar de controller zal wel wat kleiner worden dan de controller van de Xbox 360.

Al deze geruchten dien je natuurlijk in te nemen met een snufje zout, want ze zullen waarschijnlijk niet allemaal de waarheid blijken te zijn, zoals altijd. Waarschijnlijk zal Microsoft gedurende de E3, medio 2012 meer bekend maken over de volgende Xbox.

Bron:FudZilla