1 min

Als we de website MCV mogen geloven dan heeft de volgende Xbox-console geen discdrive meer. De games verschijnen straks dus niet langer op DVD’s of Blu-rays in plaats daarvan zou Microsoft gaan werken met SD-kaartjes.

Het overstappen op solid state geheugen kan een snelheidswinst opleveren als Microsoft zou kiezen voor hoogwaardige SD-kaartjes. Ook is het wellicht mogelijk om de kaartjes zo te ontwikkelen dat er gegevens zoals savegames op het kaartje kunnen worden opgeslagen. Als ligt een nog betere integratie met Xbox Live ook voor de hand en dat alle savegames straks in de cloud worden opgeslagen.

In elk geval zou Microsoft zijn begonnen met het informeren van partners zoals game ontwikkelaars en uitgevers dat de volgende console niet meer met DVD’s of Blu-rays werkt. Qua opslagcapaciteit gaat de volgende Xbox er dan ook flink op vooruit, de huidige Xbox gebruikt DVD-technologie met een maximale opslagcapaciteit van ongeveer 9GB. SD-kaartjes zijn momenteel breed beschikbaar tot 32 GB, er zijn zelfs al exemplaren van 64 GB maar deze zijn nog niet breed beschikbaar.

De nieuwe Xbox-console van Microsoft zou in 2013 op de markt verschijnen aldus de bronnen van MVC. Inmiddels heeft Microsoft aan MVC laten weten niet te reageren op geruchten en dat de Xbox 360 nog lang niet dood is. Microsoft is van mening dat de Xbox 360 nog wel even mee kan sinds de komst van Kinect en de nieuwe Metro-interface.