1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een anonieme bron claimt dat Microsoft’s volgende Xbox geen Blu-ray-speler zal krijgen. De bron zegt de Xbox in handen te hebben gehad, hoewel er weinig onderbouwde informatie naar voren komt.

Het argument voor die keuze is het toenemende belang in digitale media. De trend beweegt naar een online distributienetwerk en het streamen van games, wat kosten kan drukken en databeperkingen in productie kan wegnemen. Dit zien we terug in geruchten over de PlayStation 4 van Sony.

Hoewel niets uit te sluiten valt, lijkt de publicatie niet erg betrouwbaar. Verschillende eerdere geruchten spreken het ontbreken van een Blu-ray-speler tegen. Daarbij is het geen logische zet, gezien de mediahub-positie waar Microsoft met de console naar streeft. De bron geeft ook geen informatie over wat de Blu-ray-drive moet vervangen, niet eens de notie van digitale games.

De bron spreekt verder van een verdrievoudigde processorsnelheid ten opzichte van de Xbox 360. De spelcomputer komt uit in 320GB Arcade– en 500GB Pro-pakket. Een 1TB HDD zou een aanvullende optie zijn.

Specifiekere onderdelen noemt de bron ook. De console zou een 1,6GHz octa-core AMD x64-processor bevatten, wat al eerder is genoemd. Daarnaast is er voorzien in een Direct3D 11.x 800MHz GPU en 8GB aan DDR3-geheugen. Naar verwachting streeft Microsoft naar een debuut rond de kerst, in lijn met de PlayStation 4.