‘Volgende Xbox wordt onthuld op de E3 in 2012’

De website BGR weet vandaag te melden dat zij uit vertrouwelijke bronnen binnen Microsoft’s Entertainment afdeling hebben vernomen dat de volgende Xbox op de E3 in 2012 zal worden gepresenteerd. De nieuwe Xbox console zou inmiddels al sinds 2006 in ontwikkeling zijn en zal volgend jaar aan het grote publiek worden gepresenteerd.

‘Volgende Xbox wordt onthuld op de E3 in 2012’De naam en de specificaties van de nieuwe console zijn vooralsnog onbekend. Een onthulling en aankondiging tijdens de E3 ligt wel voor de hand, de E3 is de grootste gamebeurs die elk jaar wordt gehouden in Los Angeles en een prima platform biedt voor zo’n lancering. Nintendo gebruikte de E3 dit jaar om haar nieuwe Wii U console aan te kondigen.

Echte details zijn er niet omtrent de nieuwe console. Wel lijkt Microsoft in zijn andere producten steeds vaker betere integratie te verzorgen voor bijvoorbeeld Xbox Live. Het ligt dus voor de hand dat een nieuwe Xbox prima kan gaan samenwerken met Windows 8, Xbox Live en Windows Phones. Gezien de recente introductie van Kinect is de verwachting dat Kinect ook op de volgende console gewoon nog zal worden ondersteund. Hoe het er allemaal uit gaat zien, zullen we over een klein jaar pas weten want de E3 wordt elk jaar begin juni georganiseerd.

Ook een gamedeveloper van Crytek zou hebben bevestigd dat de volgende Xbox volgend jaar zijn intrede maakt op de E3. Crytek werkt momenteel aan de game Timesplitters 4. Deze game zou op de volgende generatie Xbox en PlayStation moeten gaan verschijnen. Het spel zal op dezelfde gameengine draaien als Crysis 2: de CryEngine 3. Timesplitters 4 zou al op de E3-beurs getoond zijn aan een select groepje mensen. Het unieke aan deze game zou zijn dat het geen lineaire verhaallijn kent. Verder wist de gamedeveloper wel te melden dat Microsoft verder borduurt op DirectX 11.

Met de Xbox 360 is Microsoft in elk geval erg succesvol geweest, in totaal zijn er 54,4 miljoen exemplaren van verkocht, in vergelijking met Sony’s Playstation 3 zijn dat er net iets meer, in totaal gingen er 51 miljoen PlayStation 3’s over de toonbank.

Bron:BGR