Na een periode van zeven jaar stopt de Bittorrent-site BTJunkie vrijwillig met haar activiteiten. De keuze om ermee te stoppen is niet direct duidelijk gemeld maar het recente offline halen van onder meer MegaUpload en de veroordeling van de oprichters van The Pirate Bay heeft ongetwijfeld invloed gehad.

De website noemt zelf geen specifieke reden maar het valt te verwachten dat de strijd die de overheid van de Verenigde Staten tegen MegaUpload speelt aardig mee heeft gewogen in de beslissing om te stoppen. Na zeven jaar prijkt er dan ook sinds vanochtend onderstaande treurige boodschap op de website.

BTJunkie was een van de grotere torrentsites welke een actieve database had van ongeveer vier miljoen torrents. Ondanks de grote heeft de website nooit echt grote problemen gehad. Verder dan een blokkade in Italië en gedeeltelijke censuur van Google kwam het in het verleden niet. BTJunkie zal de echte grote problemen voor willen blijven nu vergelijkbare websites stuk voor stuk offline worden gehaald.