1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Sony zal het UMD Transfer Program niet beschikbaar gaan stellen in Europa en de Verenigde Staten. Sony stelt dat er in deze landen niet genoeg vraag naar de dienst zou zijn. Met de dienst kunnen oude PSP-spellen worden omgezet in een downloadversie voor de PS Vita.

De dienst maakt het mogelijk voor gebruikers om UMD’s voor de PSP om te zetten in een download voor de PlayStation Vita. Hierdoor kunnen gebruikers opnieuw genieten van games die zij reeds voor de PSP hebben aangeschaft en hoeven ze de game niet opnieuw te kopen voor de nieuwe PlayStation Vita. Echter heeft Sony nu bekend gemaakt dat de dienst niet in de Verenigde Staten of Europa beschikbaar komt.

In een interview met de website Wired licht Shuhei Yoshida deze keuze toe met de woorden "dat er simpelweg niet genoeg vraag naar zou zijn in deze continenten". In Japan zou de dienst veel meer aan de orde zijn omdat de PSP in Japan veel meer populariteit geniet dan in het Westen. In Japan is er een veel grotere vraag naar PSP-games en worden deze ook nog steeds op grote schaal uitgebracht.

Daarnaast ligt de prijs van UMD games in Japan een stuk hoger dan in het westen. Door een dergelijk systeem te introduceren in Japan maakt Sony de drempel tot aankoop van een Vita voor een groot deel van de bevolking een stuk lager.