1 min Applications

Webwinkels hekelen storingen rondom iDeal

Webwinkels zijn niet blij met storingen rondom de betalingsdienst iDeal. Deze webwinkels eisen dan ook een snellere oplossing bij storingen en zouden een compensatie op zijn plaats vinden.

Webwinkels hekelen storingen rondom iDealDit meldt belangenvereniging thuiswinkel.org. Dit doet de vereniging op het Online Betaal Congres wat op dit moment wordt gehouden in Amsterdam. Tijdens dit congres zal de belangenvereniging een aantal aanbevelingen doen en wil thuiswinkel.org tevens een prestatiecontract afsluiten met banken en het bedrijf achter iDeal, Currence. Een dergelijk prestatiecontract moet ervoor zorgen dat webwinkels steviger staan bij het indienen van een schadevergoeding.

Momenteel hebben webwinkels namelijk nauwelijks een poot om op te staan wanneer zij gecompenseerd willen worden na een storing. Een ander punt wat de belangenvereniging graag verbetert wil zien worden is de communicatie tijdens storingen en veiligheid. Deze twee punten zouden voor zowel de consument als webwinkels erg belangrijk zijn.

Bron:Nu.nl