HP zal binnen twee maanden een krachtige cloud computing-service lanceren. De dienst zal de concurrentie aangaan met Amazon’s populaire clouddienst Amazon Web Services. HP heeft in vergelijking met Amazon voornamelijk op zakelijk gebied echter meer te bieden, volgens de leiding van het project.

Amazon heeft op het moment onomstotelijk de leiding in de cloud computing-wereld. HP gooit het echter over een andere boeg dan Amazon, zo worden ook veel services van derden ondersteund. Hoeveel HP’s dienst zal kosten maakte het Amerikaanse bedrijf echter nog niet bekend. Het bedrijf zou immers de intentie hebben om de kosten per klant te berekenen, afhankelijk van de eisen en behoeften.

De ‘HP Cloud’ zal worden gelanceerd in combinatie met een online portaal waar mensen bepaalde software kunnen huren of te huur kunnen aanbieden, met de intentie om deze in de cloud te gebruiken. HP wil er middels gebruikersauthenticatie en het verkrijgen van financiële details van klanten voor zorgen dat de aangeboden software van hoge kwaliteit zal zijn.

De clouddienst is inmiddels meer dan een jaar in ontwikkeling en zal vooralsnog het grootste project van de nieuwe CEO van HP zijn. Meg Whitman werd in september van 2011 gepresenteerd als CEO van HP en was dus niet verantwoordelijk voor de opstart van het project. Het project zal waarschijnlijk opgestart zijn onder leiding van Leo Apotheker, welke het nog geen jaar uithield als CEO bij het bedrijf dat zich destijds in zwaar weer verkeerde.

HP wil in plaats van één groot datacentrum meerdere kleine datacentra gaan gebruiken, deze worden verspreid over de wereld. Uiteraard zullen deze centra zo goed als volledig draaien op technologie van HP zelf.