1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Hewlett-Packerd heeft zijn herintrede tot de tabletmarkt officieel bevestigd. Nieuwe tablets van de Amerikaanse zullen draaien op Microsoft’s nieuwe besturingssysteem Windows 8. Eerder bracht HP al tablets uit, maar deze waren uitgerust met het eigen besturingssysteem WebOS.

HP CEO Meg Whitman noemde de strategie om de productie van tablets te hervatten een gerichte zet op het profiteren van de buitengewone groei van de tabletverkoop. Er is dus niet gekozen voor een op WebOS gebaseerde tablet. Het besturingssysteem dat met de overname van Palm is verkregen is niet het succes geworden waar men bij HP op had gehoopt.

"HP’s Windows 8 tablets zullen voorzien worden van op de cloud gebaseerde technologieën, waardoor gebruikers de mogelijkheid krijgen om content online op te slaan en te delen tussen verschillende apparaten", zo zegt uitvoerend vice-president Todd Bradley. Ook zullen volgens hem ultrabooks een belangrijke rol gaan spelen voor HP, dit wil het doen met de nieuwe Envy-modellen, gericht op zowel de consumenten als zakelijke markt, welke tussen de 700 en 1000 euro moeten gaan kosten.