1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De website van het Vaticaan is opnieuw offline. Dit is de tweede keer in korte tijd het geval, de website werd onlangs door de hackersgroepering Anonymous reeds offline gehaald. Ook de tweede hack lijkt het werk van de idealistische groepering, of een afscheiding ervan.

De eerste keer, enkele dagen geleden, werd de aanval opgeëist door hackers die banden onderhouden met hackerscollectief Anonymous. Het wordt dan ook aangenomen dat deze groep ook deze keer achter de aanval op de website zitten. De hackers lieten toen weten dat de aanval op de website van het Vaticaan geen aanval op het geloof was. Het zou volgens de hackers een aanval zijn op de gebeurtenissen rondom de kerk.

Met deze aanvallen in het achterhoofd lijkt het erop dat Anonymous weer op de morele tour gaat en opnieuw "spraakmakende" onderwerpen in de samenleving uitkiest om aan te vallen. De groep heeft naast enkele, volgens sommigen nobele acties, ook verschillende aanvallen op haar naam die minder roem ontvingen uit de samenleving, zoals het duperen van PlayStation Network-gebruikers bij een aanval op Sony. Het Vaticaan reageerde opnieuw niet op de aanval.