1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft een nieuwe gratis tool ontwikkeld die inzicht geeft in je internetactiviteiten die je met uiteenlopende Google-diensten verricht: Account Activity. Het internetbedrijf wil hiermee gebruikers in staat stellen om hun eigen Google Account te beveiligen.

Dat schrijft Andreas Tuerk, product manager bij Google, in een weblog. Account Activity geeft gebruikers meer inzicht in hun internetactiviteiten van hun Google-diensten zoals Google Search, Gmail en Google Maps.

Wie zich aanmeldt voor deze dienst ontvangt iedere maand een e-mail van Google met daarin een overzicht van alle persoonlijke internetactiviteiten. Zo kan het rapport bijvoorbeeld vermelden dat je de afgelopen maand 5 procent meer e-mails hebt verstuurd en 3 procent meer berichten hebt ontvangen. Ook weet Account Activity te melden met welke persoon of instantie je de meeste contacten had en vanaf welke locatie met welke apparaat je hebt ingelogd. Ten slotte houdt deze tool ook bij wat voor zoekopdrachten je verricht met Google Search.

Google zegt gebruikers hiermee van dienst te willen zijn om de beveiliging van hun Google accounts te optimaliseren. Als bijvoorbeeld uit het rapport blijkt dat er is ingelogd op je account vanuit een locatie waar je niet bent geweest, is dit een aanwijzing dat je onmiddellijk je wachtwoord moet veranderen.