1 min

Social media-website Facebook heeft de populaire foto-applicatie Instagram over genomen. Voor een som van één miljard dollar is Facebook nu de eigenaar van de applicatie. Dit maakte Mark Zuckerberg vandaag bekend op Facebook.

De overname van Instagram voor één miljard dollar is de grootste deal tot nog toe voor Facebook. In de acht jaar dat Facebook bestaat heeft de website nog niet eerder zoveel geld besteed aan een overname. Zuckerberg laat in zijn bekendmaking weten dat de overname vooral bedoeld is om de applicatie te helpen met het veroveren van de wereld. De applicatie zal dus in eerste instantie niet geïntegreerd worden met Facebook, maar op zichzelf blijven bestaan.

Ook Kevin Systrom van Instagram laat weten dat Instagram niet zal verdwijnen. Volgens Systrom zal de applicatie ondanks de overname door Facebook het zelfde blijven. De eigenaar van Instagram geeft aan dat het ontwikkelteam de applicatie zal blijven verbeteren en haar netwerk verder uit probeert te bouwen. Echter zal het team achter Instagram wel verhuizen naar Facebook.