min

Tags in dit artikel

,

Twitter lijkt alle middelen in te gaan zetten om de spam die via het sociale netwerk wordt verspreid tegen te gaan. Naast de technici die continu bezig zijn met het bestrijden van de spammers, wordt er nu ook een rechtelijke zaak van gemaakt.

Twitter schrijft op het eigen blog dat er een aanklacht is ingediend tegen de vijf grootste spammers en leveranciers van softwaretools. Hiermee gaat de microblogdienst naar eigen zeggen direct af op de bron. Daarnaast hoopt het internetbedrijf dat deze civiele rechtszaak als een voorbeeld zal dienen en zodoende andere spammers af zal schrikken. Twitter zou minstens 700.000 dollar hebben uitgetrokken voor de realisatie van maatregelen. De rechter wordt daarom gevraagd de partijen te veroordelen tot het betalen van een schadevergoeding.

Naast de gang naar de rechtszaal blijven technici van Twitter ook actief in de strijd tegen spam. Onder andere wordt link-verkorter de ingezet om te controleren of tweets naar malafide websites leiden en zijn er nieuwe maatregelen getroffen om het agressieve gebruik van de ‘@ mention’ tegen te gaan. Twitter-gebruikers kunnen zelf ook helpen, door spammers aan te geven.