2min

Tags in dit artikel

, ,

Frank Shaw, hoofd van de communicatieafdeling van Microsoft, laat in een persconferentie weten dat er deze herfst "nieuwe Windowsapparaten" op de markt zullen verschijnen. De aanwezigen dachten dat Shaw hiermee ook de komst van het nieuwe besturingssysteem Windows 8 bevestigde, maar een woordvoerder van het bedrijf liet achteraf weten dat dit geenszins het geval was.

Tot op heden heeft Microsoft niet officieel bevestigd wanneer het Windows 8 officieel op de markt zal brengen. Al enige tijd gaan er geruchten de ronde op internet dat Windows 8 ergens in oktober gelanceerd zal worden. De uitspraken van Frank Shaw bevestigden in hun ogen deze vermoedens.

Tegenover een groep Europese journalisten zei Shae : "Marketing is belangrijk. Het draait vooral om het apparaat. Mensen moeten verliefd kunnen worden op een gadget. Apple heeft dat goed gedaan bij de iPad. Mensen willen de tablet vasthouden en heel gemakkelijk gebruiken. Dat moeten wij ook doen bij onze nieuwe Windowsapparaten die in de herfst op de markt zullen verschijnen."

Shaw doelde met deze uitspraak niet zozeer op de komst van Windows 8, maar probeerde in algemene bewoordingen de komst van diverse nieuwe Windowsapparaten te promoten, zo liet een woordvoerder na afloop van de persconferentie weten. Als voorbeeld noemde hij nieuwe smartphones met het mobiele besturingssysteem Windows Phone. Volgens een uitgelekte roadmap zal Windows Phone 8, codenaam Apollo, in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen. Ook zullen naar verwachting rond deze tijd de eerste tablets met het besturingssysteem Windows 8 verschijnen.

Het is aannemelijk dat Shaw zich tijdens de persconferentie per ongeluk versproken heeft. Hoewel het bedrijf de komst van Windows 8 niet officieel bevestigt, probeert het bedrijf zich uit allerlei rare bochten te wringen met de opmerking van haar woordvoerder. Bovendien is het niet aannemelijk dat Microsoft nieuwe producten gaat lanceren die draaien op Windows 7.