De populaire fotoapplicatie Instagram heeft een nieuwe update gekregen. De update voegt ondersteuning voor de zogenoemde tilt-shift-technologie toe aan de applicatie. De update is enkel beschikbaar voor Android-gebruikers.

Met de komst van de update voegt Instagram voor het eerste nieuwe features toe aan haar applicatie. Eerdere updates verhielpen enkel bugs en fouten die zich nog in de software bevonden en breidden de ondersteuning van de applicatie uit. In versie 1.1.0 vinden we echter een nieuwe feature terug in de applicatie. Het is nu namelijk mogelijk om foto’s te bewerken door middel van de tilt-shift technologie. De versie voor iOS kende de feature al, voor Android is deze echter nieuw.

Instagram nam namelijk een groot deel van de effecten mee naar de versie van Android. Enkele effecten bleven echter achterwege. De makers lijken dit nu recht te trekken door de effecten alsnog toe te voegen middels het uitbrengen van updates. Zoals vermeld voegt de laatste update namelijk tilt-shift toe. De feature vonden we al wel in iOS en geeft de gebruiker de mogelijkheid om te spelen met diepte en focus.