Instagram bevindt zich even in een lastige periode, nadat bleek dat de dienst stopt met de ondersteuning van de voorvertoning-functionaliteit van Twitter. Toch kunnen fans uitkijken naar iets positiefs, er is namelijk een update uitgekomen voor Instagram op zowel Android als iOS, welke een nieuwe filter toevoegt.

In iOS is er bij het maken van foto’s binnen Instagram de bekende camerarol zichtbaar, waardoor het makkelijker wordt om foto’s toe te voegen. Daarbij is er een optionele grid toegevoegd bij het maken van foto’s en een permanente grid, wanneer een foto geschaald of uitgesneden wordt. Ook is er een nieuwe fotofilter met de naam Willow toegevoegd.

Daarnaast is de app ook uitgebreid met een Foursquare-knop. Deze geeft informatie over de plek waar je op dat moment bent. Ook zijn er enkele kleine bugs verholpen, zo is bij tilt-shift-foto’s het verschil tussen wat je ziet op de voorvertoning en het uiteindelijke resultaat opgelost. Ook zijn er wat kleine ontwerp-aanpassingen gedaan aan de afbeeldingen-feed en gridview.

De updates voor Instagram zijn vanaf nu beschikbaar in de Google Play Store en de App Store.