Google voegt een nieuwe functionaliteit toe aan de zoekmachine genaamd Knowledge, wat letterlijk vertaald ‘kennis’ betekent. Google heeft een database aangelegd waarin bekende personen, plaatsen, kunstwerken, dieren en andere feiten staan vastgelegd. Zodra je zoekt op iets wat voorkomt in deze database, zal Google in een apart blokje deze informatie tonen.

Het voordeel voor de gebruiker is dat men niet meer een website hoeft te bezoeken om al informatie in te kunnen zien, maar dus gewoon op Google al een prima samenvatting kan krijgen. Als je bijvoorbeeld zoekt op een schilder als Vincent van Gogh, dan hoef je voor de basale informatie niet meer naar Wikipedia, maar is het zoekresultaat voldoende.

Voor de gebruiker is dit een flinke stap voorwaarts, voor uitgevers en websites die dit soort informatie aanbieden zal het een flinke terugloop in bezoekersaantallen betekenen. Vooral Wikipedia zal deze nieuwe functionaliteit van Google waarschijnlijk gaan voelen.

In onderstaande video legt Google uit hoe de functionaliteit precies in zijn werk gaat.

Google Knowledge zal wereldwijd beschikbaar komen, maar wordt gefaseerd uitgerold. In Nederland is het tot op heden nog niet beschikbaar, Google begint de uitrol in de Verenigde Staten.