1 min

Halverwege 2012 kwam Google met een nieuwe internet-zoekfunctie, de Knowledge Graph. Het doel hiervan was dat de gebruiker voorzien werd van feiten over onder andere mensen en locaties, zonder op een link te hoeven klikken. Microsoft heeft inmiddels aangekondigd dat het een soortgelijke functionaliteit aan zoekmachine Bing toe zal voegen.

De officiële Bing-blog staat inmiddels vol met informatie over de nieuwe Snapshot-functionaliteit. Wanneer in de toekomst gezocht wordt op bijvoorbeeld Pablo Picasso, krijgt men in een kolom op het midden van de pagina relevante informatie over Picasso te zien. Deze kolom werd voorheen nog exclusief gebruikt om zaken zoals beoordelingen van een restaurant weer te geven.

"Wanneer je naar een beroemd persoon of een plaats zoekt, zullen we je hierover relevante informatie voorschotelen in het midden van de pagina. Op deze manier kan je snel vinden wat je zoekt, zonder door te hoeven klikken naar een andere pagina of site.", aldus de blog van Microsoft.


Verder stelt de blog ook dat in het geval van dat er een beroemd persoon gezocht wordt, de informatie van deze persoon constant voorzien wordt van updates door middel van een lijst met recent nieuws en recent werk. Ook toont Snapshot links naar andere beroemdheden die in verband staan met de gezochte persoon.

De Nederlandse site van Bing maakt vooralsnog overigens geen gebruik van de nieuwe Snapshot-functionaliteiten.