1 min

De overheid van Pakistan heeft Twitter tijdelijk geblokkeerd nadat er via de microblogdienst godslasterlijk materiaal verspreid zou zijn. De overheid zou internetproviders hebben bevolen de dienst te blokkeren. Inmiddels is de blokkering weer opgeheven.

De problemen zijn begonnen met een aantal karikaturen van de profeet Mohammed, het afbeelden van profeten wordt gezien als godslastering. De karikaturen waren het resultaat van een wedstrijd die is begonnen op Facebook, maar niet veel later namen ook Twitteraars de wedstrijd over. Op dat moment eiste de overheid van het land van Twitter dat de sociale microblogdienst de afbeeldingen zou verwijderen. Twitter bedankte hiervoor echter vriendelijk, waarop Pakistan na meermaals verzoeken zichzelf genoodzaakt zag een blokkade op de dienst in gang te zetten.

De blokkade zou uitgevoerd worden op bevelvoering van het Ministerie van Informatie, echter heeft deze nog geen statement uitgebracht. Ook liet Minister van Binnenlandse Zaken Rehman Malik eerder nog op Twitter weten dat de dienst gewoon beschikbaar zou blijven. Het zou echter niet de eerste keer zijn dat een dergelijke dienst in het land geblokkeerd wordt.

Nadat de website gedurende een periode van twaalf uur onbereikbaar was voor de bevolking van Pakistan, is de blokkade inmiddels weer opgeheven. Of de afbeeldingen en oproepen verwijderd zijn is niet duidelijk.