Voor het eerst in de geschiedenis van de webbrowsers is Google Chrome de meest gebruikte browser, volgens statistiekenteller StatCounter. In de afgelopen week heeft Google’s webbrowser het stokje overgenomen van Internet Explorer, de webbrowser van Microsoft.


De opkomst van Google Chrome is al lange tijd gaande en het was een kwestie van tijd voordat Internet Explorer haar troon zou moeten afstaan, maar nu is het dan toch ook werkelijk zo ver. In de week van 14 tot 20 mei is Google Chrome voorbij gegaan aan Internet Explorer.

In Europa ging Chrome al twee weken terug voorbij aan Internet Explorer, hoewel het verschil nog klein was. Opvallend genoeg is Mozilla’s Firefox in ons continent groter dan beide browsers. Firefox is ook in Afrika groter dan de twee kemphanen.

De markt is duidelijk nog flink verdeeld. Zo kent Internet Explorer bijvoorbeeld nog een grote leiding in de anders zo vooruitstrevende Aziatische landen Japan, China en Zuid-Korea. Google Chrome heeft wel de leiding in India, maar het grote verschil wordt gemaakt in Zuid-Amerika, waar Google’s browser in totaal bijna 50 procent van de markt bedient.