2min Devices

Chrome is veruit meestgebruikte browser en groeit nog steeds

Google Chrome is volgens de cijfers van StatCounter wereldwijd, maar ook in Nederland en België, veruit de meestgebruikte internetbrowser. Daarna volgen op redelijke afstand respectievelijk Internet Explorer, Firefox en Safari.

Als we puur kijken naar gebruik, dan is Chrome heer en meester op de browsermarkt. De meeste webpagina’s worden bezocht middels de browser van Google. In totaal wordt wereldwijd 51,31 procent van de webpagina’s met Chrome bekeken, 21,31 procent met Internet Explorer, 18,77 procent met Firefox, 5,12 procent met Safari en tot slot 1,4 procent met Opera.

Veel andere media berichten ook over de cijfers van Netmarketshare, deze partij meet ook statistieken, maar kiest voor een andere benadering dan StatCounter. StatCounter kijkt naar gebruik en neemt alle pageviews mee, terwijl Netmarketshare de unieke bezoekers uit de data haalt en alleen die gegevens gebruikt om marktaandeel vast te stellen. Op basis van die methode zou Internet Explorer met 58,49 procent marktleider zijn, gevolgd door Chrome met 21,25 procent, Firefox met 13,91 procent, Safari met 5,1 procent en Opera met 0,83 procent. Eigenlijk kunnen we stellen dat Internet Explorer en Chrome van positie hebben gewisseld en de rest ongeveer gelijk is.

Als we er goed over nadenken, dan kunnen beide cijfers zelfs juist zijn. Het betekent hoe dan ook dat Chrome-gebruikers gemiddeld veel meer webpagina’s bezoeken, terwijl er meer unieke Internet Explorer-gebruikers zijn.

Bron:StatCounter