2min

De RPG Kingdoms of Amalur: Reckoning zou aanvankelijk een vervolg krijgen. Volgens ingewijde bronnen verkeerde het tweede deel al in pre-productie, totdat game ontwikkelaar Big Huge Games al haar medewerkers vorige week ontsloeg, omdat ze haar schulden niet langer kon aflossen.

Volgens diverse bronnen is de kans dat Kingdoms of Amalur: Reckoning een vervolg krijgt zeer klein. Zowel de techniek als de gamecode zijn momenteel in handen van 38 Studios, het bedrijf achter Big Huge Games. Deze game studio leende een bedrag van 50 miljoen dollar van de staat Rhode Island om de game te kunnen ontwikkelen. Nu de gamestudio niet langer haar schulden kan afbetalen, is het waarschijnlijk een kwestie van tijd totdat alle intellectuele eigendommen in het bezit van de staat Rhode Island komen.

Volgens ingewijdenen had Big Huge Games al een aantal verbeteringen doorgevoerd voor het tweede deel: de graphics hadden een hogere kwaliteit, de load screens tussen twee zones waren weggehaald, de combat animations waren verder uitgebreid en verbeterd en het aantal quests was aanzienlijk uitgebreid. Een anonieme ontwikkelaar zegt dat ze al goed op weg waren om het vervolg uit te brengen.

Kingdoms of Amalur: Reckoning is niet bepaald een groot succes gebleken. In de eerste drie maanden gingen er slechts 1,2 miljoen exemplaren over de toonbank. Diverse gaming websites vonden de game tegenvallen en deelden daarom lage scores uit. Techzine was daarentegen enthousiast over het spel en beloonde Kingdoms of Amalur: Reckoning met de Techzine Must Have Award.