min

Tags in dit artikel

, ,

Gameontwikkelaar THQ heeft de Amerikaanse gamebedrijf Big Huge Games overgenomen. De in Maryland gevestigde ontwikkelaar is met name bekend van de real-time strategy games Rise of Nations en Age of Empires III: The Asian Dynasties.

THQ en Big Huge Games zijn zeker geen onbekende van elkaar. Vorig jaar werd er namelijk bekend gemaakt dat de twee ontwikkelaars samen aan een nieuwe Role-Playing Game werken voor de PlayStation 3 en Xbox 360. THQ is nu dus nog een stapje verder gegaan door het bedrijf in zijn geheel over te nemen. Hoeveel THQ voor de Amerikaanse ontwikkelaar betaald heeft is niet bekend gemaakt, analisten schatten echter dat het bedrag tussen de 20 en 40 miljoen dollar moet liggen.

Jack Sorensen, president van THQ is uitermate blij met de nieuwe aanwinst. Met Big Huge Game erbij betekent dit namelijk een uitbreiding op intern gebied voor THQ en ook hun portfolio aan games wordt hierdoor uitgebreid. Voorheen werden alle spellen van Big Huge Games nog gepubliceerd door Microsoft, vanaf heden zal dit dus veranderen in de label van THQ.