Facebook heeft haar eigen app store, vergelijkbaar met de App Store voor iOS en Google Play voor Android, gelanceerd. Het doel van de eigen app store is om van het sociale netwerk een grote speler te maken in de entertainmentwereld.

App Center, zoals de app store door het leven zal gaan, werd afgelopen nacht gelanceerd. Vooralsnog is deze enkel in de Verenigde Staten te gebruiken en momenteel zijn er zo’n 600 applicaties welke gebruikt kunnen worden. Het aanbod reikt van Draw Something en Pinterest tot Jetpack Joyride en Ghosts of Mistwood.

App Center geeft je persoonlijke aanbevelingen wat betreft geschikte applicaties. Daarnaast is het tevens mogelijk om in te zien welke applicaties vrienden gebruiken. In de aanbevelingen van App Center zijn overigens ook enkel applicaties van hoge kwaliteit te vinden. De kwaliteit van applicaties wordt gebaseerd op feedback van gebruikers.

Het doel van App Center is voor Facebook dat gebruikers langer op de website van het sociale netwerk blijven, in plaats van dat zij gebruik gaan maken van het platform van één van haar concurrenten. App Center wordt beschikbaar gesteld via de website van het sociale netwerk, maar ook via de iOS- en Android-versie van Facebooks applicatie.

Of en wanneer Facebooks App Center beschikbaar komt in Europa is onduidelijk.