Sociaal netwerk Facebook heeft een nieuwe applicatie gelanceerd. Naast een algemene applicatie voor Facebook heeft het sociale netwerk ook al een toepassing voor de chatfunctie van het netwerk. Een nieuwe toevoeging doet Facebook vandaag met een camera-applicatie welke onder andere filters aanbiedt welke aan Instagram doen denken.

Facebook Camera wordt in eerste instantie enkel voor iOS-apparaten uitgerold, in landen waar de voertaal Engels is. Het lijkt er daarmee op dat we in onder andere Nederland nog even moeten wachten op de nieuwe applicatie. De applicatie biedt de mogelijkheid om nieuwe foto’s te nemen, maar het is ook mogelijk om filters toe te passen en de foto’s te delen via Facebook. Een speciale eigenschap hierbij is dat de gebruiker een enkele foto kan delen, maar het is ook mogelijk meerdere foto’s tegelijk te delen. Verder is het ook mogelijk om snel vrienden te taggen en een titel en locatie aan een foto mee te geven.

De filters in Facebook Camera doen denken aan Instagram, maar deze zouden nog zonder hulp van het Instagram-team zijn ontwikkeld. Facebook nam Instagram enige tijd terug over voor een miljard dollar. De overname is momenteel echter nog niet afgerond, waardoor het team achter Instagram nog niet in dienst kan treden bij Facebook.

In de komende weken zal Facebook Camera ook voor anderstalige landen uitgerold worden. Versies voor Android, BlackBerry en Windows Phone zijn nog niet aangekondigd. Facebook geeft aan dat er nog geen duidelijkheid is wanneer de applicatie ook voor deze mobiele platforms uit wordt gebracht.

Facebook zal binnenkort waarschijnlijk nog een applicatie uitbrengen, Facebook Pages Manager, welke bedoeld is om Pagina’s te beheren.