1 min

Er is niet veel bekend over het uiterlijk van het nieuwe mobiele besturingssysteem Firefox OS van Mozilla, maar Engadget stelt nu dat het een foto in handen heeft gekregen, waarop het uiterlijk van de nieuwe mobiele Marketplace wordt getoond.

Mozilla heeft ontwikkelaars al sinds juli toegang gegeven tot de bron- en installatiebestanden van Firefox OS die gebruikt kunnen worden op de PC, maar veel informatie over het uiterlijk van het uiteindelijke product op een smartphone bleef desalniettemin nog uit.

Volgens Engadget wijkt de huidige Marketplace af van het vroegere uiterlijk, toen Mozilla’s Firefox OS nog bekend stond onder de naam Boot to Gecko, ook wordt niet teruggegrepen naar de Mozilla Marketplace voor de PC. De Firefox OS Marketplace heeft een minimalistisch uiterlijk en lijkt de nadruk te leggen op het snel navigeren naar individuele categorieën. Verder lijkt het af te willen van het ‘meest populaire applicaties’-principe.

In de lijst van beschikbare applicaties worden geen schokkende ontdekkingen gedaan, het gaat alleen maar om een aantal gratis applicaties, Mozilla Firefox OS staat in de planning om volgend jaar gelanceerd te worden.