2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

Sinds enkele jaren heeft Codemasters de officiële rechten om Formule 1-games te produceren. Eerder waren EA en later ook Sony eigenaar van deze rechten. Codemasters lanceerde in 2010 de eerste Formule 1-game en deze werd met groot enthousiasme ontvangen omdat de game een grote verbetering was ten opzichte van de games van de eerdere uitgevers. Ook F1 2011 werd positief ontvangen en daarom ligt de lat met F1 2012 opnieuw hoger.


Codemasters grijpt voor F1 2012 opnieuw terug op de EGO Engine, welke al eerder werd gebruikt voor andere F1-games van het bedrijf, maar ook voor hele andere games zoals Operation Flashpoint: Red River. De EGO Engine werd door Codemasters en Sony Computer Entertainment ontwikkeld.

Codemasters is de officiële licentiehouder voor het ontwikkelen van Formule 1-games en dat brengt voordelen met zich mee. Zo bevat F1 2012 de 24 coureurs, 12 teams en 20 circuits die je ook gedurende het werkelijke Formule 1-circuit zou terugvinden. Mochten andere fabrikanten beslissen een F1-game te maken, dan hebben ze uiteraard niet de rechten op de werkelijke namen en ontwerpen, wat een soort Pro Evolution Soccer voor Formule 1 zou opleveren. Het kan prima werken, maar het komt toch wat lullig over met de verzonnen namen en ontwerpen.

F1 2012 introduceert een nieuwe mode genaamd Young Driver Test, waarin je als onervaren broekie aan de gang gaat met een Formule 1-auto van één van de hoogst geclassificeerde teams van de Formule 1, te weten Ferrari, McLaren en Red Bull. Vervolgens kan je je Career-mode opstarten bij één van de laag geclassificeerde teams. Aan de hand van hoe goed je de Young Driver Test doorstaan hebt kan je kiezen uit de teams Caterham, HRT, Marussia, Toro Rosso, Sauber en Williams. Een andere nieuwe mode is de zogenaamde Champions Mode, waarin je het op zal nemen tegen de zes huidige kampioenen die in de Formule 1 rondrijden.


Een andere nieuwkomer is het nieuwe circuit van de Verenigde Staten in Austin, Texas. De Formule 1 doet dit circuit eind dit jaar voor het eerst aan en natuurlijk kan het dan ook niet ontbreken in de game.

F1 2012 ligt vanaf 21 september in de Nederlandse winkels voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De adviesprijs van de games is voor de PC-versie 49,99 euro, de adviesprijs voor de consoleversies bedraagt 59,99 euro. Techzine test F1 2012 op de PlayStation 3.