1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De ‘Vind ik leuk’-knop van Facebook is zeer bekend op het internet. Nu lijkt het erop dat Facebook een ‘Wil ik’-knop zal introduceren op zijn website.

Dit meldt AllFacebook.com, waar ontwikkelaar Tom Waddington code heeft gevonden in een JavaScript-SDK van Facebook. Deze softwaredevelopmentkit wees naar een ‘Want’-knop, zoals de knop in het Engels heet.

Het lijkt erop dat de knop zich nog in een vroeg stadium bevindt. Als op de knop wordt gedrukt, kan namelijk nog niets gepubliceerd worden. De button wordt alleen nog maar weergegeven en doet verder niets.

Waddington speculeert dat Facebook een universele wenslijst bouwt die opgevraagd kan worden door andere apps via de Graph-API van Facebook. Deze optie kan erg handig zijn voor de adverteerders op Facebook, door producten op de wenslijst bijvoorbeeld met korting aan te bieden of door gewoon de interesses van de gebruiker bij te houden en daarop in te spelen.

Eerder deze maand integreerde Facebook zijn ‘Vind ik leuk’-knop overigens al in third-party apps.

Een woordvoerster van Facebook liet weten: "We testen altijd nieuwe functies voor ons platform, maar we hebben op dit moment niets aan te kondigen."