2min

Tags in dit artikel

,

De sociale netwerksite Facebook wordt regelmatig aangepast, hetzij op grafische gebied, hetzij op functionaliteit. Uit geruchten blijkt de nieuwste aanpassing mogelijk te bestaan uit het introduceren van een zogenaamde sympathie-knop. Hiermee zouden gebruikers een blijk van medeleven kunnen geven.

De afgelopen periode werden er al enkele wijzigingen aangebracht in de gebruikersinterface van Facebook. Zo kreeg de like-knop een grafische wijziging en werd de hide all-knop vervangen door een unfollow-knop. Ook blijkt de sociale netwerksite meer de nadruk te willen gaan leggen op nieuwsberichten.

Volgens Facebook-ontwikkelaar Dan Muriello is er op een zogenaamde hackathon geëxperimenteerd met een nieuwe functie. Hierbij zou de like-knop veranderen in een sympathize-knop (sympathie) op het moment dat de gebruiker een negatieve emotie uit het beschikbare lijstje kiest en aan een statusbericht toevoegt. Op deze manier zou er door vrienden gepaster kunnen worden gereageerd op een statusupdate met een onplezierig bericht. Op Vind ik leuk drukken bij een condoleance-bericht wordt over het algemeen niet gewaardeerd.

Toch is de kans dat deze nieuwe functie binnenkort zijn intrede zal doen niet bijster groot. Op een dergelijke hackathon worden vaker experimenten gedaan met nieuwe interessante functies. Het gebeurt echter lang niet altijd dat deze daadwerkelijk worden ingevoerd. Wel geeft ontwikkelaar Muriello aan dat de sympathize-knop door mede-ontwikkelaars enthousiast werd ontvangen.

In maart van dit jaar kondigde Facebook een nieuw ontwerp aan van de nieuwsfeed, de pagina waarop alle berichten verschijnen. Een update waar wij op de redactie van Techzine erg enthousiast over zijn en hopen dat deze snel voor alle gebruikers beschikbaar komt. Alleen het tempo waarin het nieuwe uiterlijk wordt uitgerold is echt tergend traag, het lijkt erop dat Facebook twijfels heeft bij het nieuwe ontwerp. Op deze pagina kan je een verzoek indienen om het nieuwe ontwerp te ontvangen en zien wie van je vrienden het ontwerp al heeft. Al lijkt het indienen van een dergelijk verzoek geen effect te hebben.