1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na een eerdere aankondiging, heeft Apple de deuren van haar MobileMe-dienst officieel gesloten. Gebruikers hebben nu nog voor een korte termijn de tijd om hun account eventueel om te zetten naar de opvolger van de dienst, iCloud.

Apple geeft haar gebruikers momenteel nog de kans om in te loggen op de dienst. Echter is dit enkel bedoeld om een account om te zetten naar iCloud. Het synchroniseren met de dienst is namelijk al geblokkeerd. Ook verwijderde Apple de MobileMe-applicatie uit de App Store.

De iCloud-dienst van de fabrikant volgt MobileMe op en Apple hoopt door het sluiten van MobileMe een groot deel van de gebruikers over te hevelen naar de nieuwe dienst, die overigens gratis is, in tegenstelling tot MobileMe. In een poging gebruikers over de streep te trekken levert Apple tevens een gratis update naar Mac OS X 10.6 ofwel Snow Leopard mee, niet met de minste reden omdat minimaal deze versie nodig is om een Mac-systeem te laten werken met de clouddienst. iCloud kent meer features en is meer op de toekomst gericht, waardoor MobileMe overbodig is geworden voor Apple.