2min Devices

Apple stopt met verkoop MobileMe

Apple is gestopt met de verkoop van nieuwe MobileMe pakketten en kondigt waarschijnlijk op 2 maart – tijdens het evenement wat voornamelijk in het teken zal staan van een nieuwe iPad – een gratis variant van deze online opslagdienst aan. Naast een gratis versie van MobileMe kondigt Apple waarschijnlijk dus ook de iPad 2 aan en iOS 5.

Apple stopt met verkoop MobileMeMobileMe is een dienst waar gebruikers agenda-items, contactpersonen, e-mail en enkele andere zaken via het internet kan synchroniseren met een laptop of desktop computer. De kosten van deze dienst waren voorheen 79 euro per jaar. De nieuwe gratis variant zou een digitale kluis moeten worden waar gebruikers foto’s, muziek en video’s in kunnen opslaan.

Naast het feit dat Apple MobileMe uit de online shop haalde, heeft Apple ook aan winkels gevraagd om de dienst niet meer aan te bieden aan hun klanten. De geruchten van een gratis variant doen al langere tijd de ronde en in lijn der verwachting wordt deze dan ook aankomende week aangekondigd op het Apple-event op 2 maart. Op dit Apple-event wordt naast de gratis versie van MobileMe ook de opvolger van de iPad en de aankondiging van iOS 5 verwacht.

Bron:Apple Insider