De Japanse krant Nikkei meldt op basis van anonieme bronnen dat de volgende console van Nintendo, de Nintendo NX, zal gaan draaien op een aangepaste Android-versie. Wanneer de nieuwe console van Nintendo zal verschijnen is onduidelijk, ook is niet duidelijk om wat voor console het gaat.

Nintendo maakte enkele maanden geleden bekend dat het werkt aan een nieuwe console dat een nieuwe manier van gamen biedt. Wat voor console de Nintendo NX precies zal worden is onduidelijk, mogelijk maakt Nintendo de stap naar virtual reality.

Nintendo heeft met de Wii een enorm succes geboekt doordat het ook een nieuwe manier van gamen was die voor iedereen toegankelijk is. Nintendo heeft in het verleden bewezen dat het out-of-the-box kan denken, de grote vraag is of het bedrijf daar nog een keer in zal slagen. Volgens Nikkei zou Nintendo in elk geval Android willen gaan inzetten als besturingssysteem voor de nieuwe console. Dit zullen ontwikkelaars ongetwijfeld een pluspunt vinden aangezien ze hun games dan direct op meerdere systemen kunnen aanbieden.

Bij de huidige Nintendo-console, de Wii U, zijn veel ontwikkelaars afgehaakt, de verkopen van de console vallen tegen waardoor veel ontwikkelaars de console links laten liggen.

Of Nintendo samenwerkt met Google voor de nieuwe console is onduidelijk, het kan zijn dat Nintendo gewoon de broncode van Android gebruikt en deze volledig naar eigen wens aanpast maar het kan ook zijn dat het samenwerkt met Google en dat de bedrijven elkaar helpen. Voor Nintendo zal de ontwikkeling van het besturingssysteem dan een stuk sneller gaan en Google kan ongetwijfeld hebben bij de verkoop van de console. Google zou er enorm bij gebaat zijn als alle bekende Nintendo-titels zoals Super Mario, Mario Kart, Zelda en dergelijke exclusief op Android beschikbaar komen.