2min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft meer details vrijgegeven over ‘Android’. Android is een nieuw project van Google en moet een besturingssysteem voor GSM’s gaan worden. Dit systeem gaat nauw samenwerken met de andere diensten van Google. Samen met de lancering van de details is er een wedstrijd uitgeschreven.

Voor de wedstrijd heeft Google in totaal tien miljoen aan prijzen beschikbaar gesteld. De wedstrijd bestaat uit twee delen. De 50 beste applicaties die worden ingediend tijdens het eerste deel van de wedstrijd ontvangen een bedrag van 25.000 dollar om de applicatie verder te ontwikkelen. Deze 50 applicaties maken daarnaast nog eens kans op een bedrag van 275.000 dollar en nog eens tien applicaties kans maken op een bedrag van 100.000 dollar. Het tweede deel van de Developer Challenge start in de tweede helft van 2008, Google zal hierover later meer bekendmaken.

Sergey Brin, één van de oprichters van Google, laat weten dat deelnemers aan de wedstrijd geheel vrij zijn in de applicatie die ze ontwikkelen. In een demonstratiefilmpje laat Google zelf al wat voorbeelden zien, bijvoorbeeld het spelen van Quake gespeeld op een geavanceerdere versie van het project een integratie van Google Maps bij het opzoeken van een contactpersoon. Het filmpje is te bekijken op YouTube.

Alle programmeurs die zich geroepen voelen kunnen meedoen. Het eerste deel van de wedstrijd begint op 2 januari 2008 en de applicatie dient voor drie maart binnen te zijn. Tot begin mei krijgen de 50 beste applicaties de kans om mee te dingen naar de grote prijzen, die eind mei worden uitgereikt. Applicaties moeten overigens voldoen aan deze richtlijnen. De SDK waarmee programmeurs aan de slag kunnen is te downloaden op deze website.