1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple heeft enkele dagen geleden de Golden Master-versie van de volgende OS X-versie beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars. Nu lijkt het erop dat deze versie op 25 juli beschikbaar komt voor klanten.

Dit stelt 9to5Mac. Het doet deze bewering op basis van informatie dat het bedrijf uit Cupertino van plan is in de nacht van 24 juli zijn winkels bij te werken. Tijdens die nacht worden alle Macs geüpdatet met de nieuwe OS X-versie.

Daarnaast wijst de website erop dat de datum ook overeenkomt met het bekendmaken van de inkomsten van het derde kwartaal van Apple. Vorig jaar maakte Apple zijn resultaten van het derde kwartaal op 19 juli bekend en kondigde het de volgende dag OS X Lion aan. De resultaten van dit kwartaal worden op 24 juli aangekondigd, wat dus een lancering op 25 juli zou betekenen.

OS X Mountain Lion dat versienummer 10.8 draagt, is de negende versie van het OS X-besturingssysteem. Nieuw is Messages, waarmee met iOS- en Mac-apparaten gechat kan worden, centrale notificaties, Notes, waarmee notities opgeslagen en gesynchroniseerd kunnen worden met iCloud, Facebook- en Twitter-integratie en diepere integratie met de Mac App Store, zo worden nu automatisch updates vanuit die appstore geïnstalleerd.