1 min

De website van de NOS heeft dinsdag te kampen gehad met problemen. Doordat een groot aantal mensen de livestream van Epke Zonderland wilden bekijken ging de website onderuit.

Volgens de NOS zouden er op het piekmoment ruim 200.000 mensen naar de livestream van Epke hebben gekeken. Dit zorgde echter wel voor de nodige problemen bij de website van de NOS. Op zoveel kijkers is de website namelijk niet ingericht waardoor de website op sommige momenten tergend traag was en soms zelfs helemaal onbereikbaar.

De drukte had alles te maken met de hoge verwachtingen die op de schouders van Zonderland rustten. De turner deed gisteren met succes een gooi naar het goud. Tijdens de vorige Olympische Spelen ging het nog mis voor Epke Zonderland. Door een val eindigde de turner toen slechts als zevende.

Het is niet duidelijk of de NOS de drukte van vandaag wel had verwacht. Tijdens het WK in Zuid-Afrika werd er door de NOS een limiet aan kijkers ingesteld om problemen te voorkomen. Deze limiet lag echter op slechts de helft van het aantal kijkers wat vandaag werd behaald.