Zoeken via Google Search wordt persoonlijker doordat de zoekgigant de zoekmachine de mogelijkheid heeft gegeven om data uit je Gmail en kalender te gebruiken bij zoekopdrachten.

Google zal vanaf volgende week beginnen met het aanbieden van persoonlijke zoekresultaten waarbij informatie vanuit eigen diensten zoals Google+, Gmail en Calendar wordt gebruikt. Het maakt hierbij niet uit via wat voor apparaat de gebruiker een zoekopdracht doet, dat kan bijvoorbeeld een computer, smartphone of tablet zijn. Een eis is wel dat gebruik wordt gemaakt van Google Chrome of de Google Search-app.

Voorlopig werkt deze mogelijkheid alleen voor mensen die Google in het Engels gebruiken. Hoe goed de functie überhaupt in onze taal zal werken is natuurlijk nog de vraag, maar in principe kan je aan Google bijvoorbeeld vragen wat de status van je vlucht is, of wanneer een pakketje bezorgd zal worden. Dergelijke functies heeft Google ook al in de dienst Google Now verwerkt, maar daar kunnen alleen gebruikers met recente versies van Android gebruik van maken, alsook mensen die de Google Search-app op hun iPhone hebben staan.

Het is ook mogelijk om deze functie tijdelijk te deactiveren, door privé resultaten uit te schakelen. Mocht je de functie permanent willen uitschakelen, dan moet je je naar je zoekinstellingen begeven en daar de privé resultaten uitzetten.