Netflix, de Amerikaanse streamingdienst voor films en series gaat opnieuw uitbreiden. Nadat het eerder dit jaar zijn diensten beschikbaar maakte in Ierland en het Vereniging Koninkrijk is het nu de beurt aan de Scandinavische landen.

Netflix zal nog voor het einde van het jaar beschikbaar worden in Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken. Hoeveel het abonnement in de Scandinavische landen gaat kosten is nog niet bekendgemaakt maar het ligt voor de hand dat dit net als in Ierland 6,99 euro per maand zal zijn.

De uitbreiding van Netflix is er een waar veel Europeanen al lang op wachten. Met Netflix is het mogelijk om legaal populaire series en films via het internet te bekijken op je computer of televisie. Netflix hanteert een vast bedrag per maand waarvoor je onbeperkt gebruik kan maken van dienst. Iets wat in veel landen nog niet mogelijk is of tegen een veel hoger tarief. In Nederland zou het betekenen dat Ziggo en UPC ineens flink wat concurrentie erbij krijgen. Het is overigens nog niet bekend wat voor content de Scandinavische landen tot hun beschikking krijgen. Dit wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Helaas is het nog niet bekend wanneer Netflix verder gaat uitbreiden naar bijvoorbeeld Nederland en België. Wel heeft Netflix richting adverteerders gecommuniceerd toen het van start ging in het Verenigd Koninkrijk en Ierland dat het niet in hoog tempo ging uitbreiden naar andere landen. Netflix wilde de investeringen er eerst uithalen voordat het verder ging uitbreiden. Nu zijn de Scandinavische landen aan de beurt, wellicht dat de rest van West-Europa hierna volgt.